Boek
Nederlands

Brief aan mijn dochter

Maya Angelou (auteur), Kathleen Rutten (vertaler)
Autobiografische schetsen, overdenkingen en poe͏̈ziefragmenten van de Amerikaanse schrijfster (1928- ) over wat echt belangrijk is in het leven.
Onderwerp
Angelou, Maya
Extra onderwerp
AUT, verhalen, Romans
Titel
Brief aan mijn dochter
Auteur
Maya Angelou
Vertaler
Kathleen Rutten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Letter to my daughter
Editie
1
Uitgever
Breda: De Geus, 2010
189 p.
ISBN
9789044515626 (hardback)

Besprekingen

De auteur, bekend Afro-Amerikaans schrijver, dichter en burgerrechtenactiviste, werd in Nederland bekend met haar autobiografie ‘Ik weet waarom gekooide vogels zingen’(1997). Dit nieuwe boek is wederom gebaseerd op haar levenservaringen. De ‘brief’ aan haar fictieve dochter is eigenlijk een serie korte autobiografische schetsen, overdenkingen en poëziefragmenten. Een breed scala aan onderwerpen en meer of minder bekende personen komt aan de orde (zoals cultuur, liefde, ouderdom, persoonlijke wortels, Celia Cruz). Op deze vooral poëtische en uiterst persoonlijke wijze onthult Angelou (1928) haar visie op wat werkelijk van belang is voor een goed en betekenisvol leven. Voor liefhebbers van deze auteur een onmisbaar boek. Klein formaat gebonden uitgave; normale druk.

Over Maya Angelou

Maya Angelou, eigenlijk Margueritte Johnson (Saint Louis, Missouri, 4 april 1928 – Winston-Salem, North Carolina, 28 mei 2014), was een Amerikaans schrijver, dichter, zanger, danser, burgerrechtenactivist en hoogleraar amerikanistiek. Ze acteerde, schreef en produceerde films, soundtracks en regisseerde.

Angelou maakte naam met haar eerste roman I know why the caged bird sings, waarin ze haar tumultueuze jeugd beschreef in het gesegregeerde zuiden van Amerika en, later, in Californië. Deze bestseller werd verfilmd. In haar autobiografische romans laat ze een energieke, avontuurlijke (opgroeiende) Afrikaans-Amerikaanse vrouw zien die nergens voor terugdeinst. In haar jeugd werd ze verkracht, en dat onderwerp komt veelvuldig in haar boeken terug. Haar boek Just give me a cool drink of water 'fore I die werd genomineerd voor de Pulitzerprijs. Voor het audioboek A song flung up to heaven kreeg ze een Grammy in 2003. Eerder kreeg ze ook in 1993 en 199…Lees verder op Wikipedia