Boek
Nederlands

Smeulende vuren, bloedend hout

Max Niematz (auteur)
+1
Smeulende vuren, bloedend hout
×
Smeulende vuren, bloedend hout Smeulende vuren, bloedend hout

Smeulende vuren, bloedend hout

Genre:
Max Niematz is een schrijver met een diep geloof in de kracht van de verbeelding. Het resultaat is ironisch, ontwijkend en uiterst fascinerend. NRC Met boeken als In de schaduw van toekomstige rampen, Kromzicht en Zeven dagen oud brood wist Niematz indruk te maken. Niematz’ stijl is onovertroffen. Of zoals Literair Nederland het zegt: ‘Wij zijn zeer verheugd met u kennis te maken, meneer Niematz.
Titel
Smeulende vuren, bloedend hout
Auteur
Max Niematz
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij IJzer, © 2020
283 p.
ISBN
9789086842148 (paperback)

Over Max Niematz

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Wieikke?

Max Niematz (Tilburg, 30 oktober 1942) is een Nederlandse dichter en prozaschrijver.

Biografie

Max Niematz werd geboren in Tilburg, op 30 oktober 1942 en volgde aldaar het gymnasium A en de Kunstakademie. Hij ging in 1966 Engelse Taal en Letteren studeren aan de Universiteit van Amsterdam.

Niematz bracht een jaar door in Sarawak, twee jaar op Sint Maarten en een half jaar in Wenen. Ontving in 1990 in de zuidelijke Sahara (Tamanrasset) poste restante een uitnodiging van De Arbeiderspers tot publicatie van een gedichtenbundel (Zielsvrienden). Debuteerde als prozaïst met de verhalencollectie Twee vreemden in een bootje (1995). Schreef daarna 7 romans waaronder Kromzich (2008) en het meer recente In de schaduw van toekomstige rampen (2012). Publiceerde met enige regelmaat in Maatstaf, De Revisor, De Gids en Hollands Maandblad.

Niematz romans hebben vaak een duister randje…Lees verder op Wikipedia