Boek
Nederlands

Francis Bacon : openbaringen : de biografie

Mark Stevens (auteur), Annalyn Swan (auteur)
+1
Francis Bacon : openbaringen : de biografie
×
Francis Bacon : openbaringen : de biografie Francis Bacon : openbaringen : de biografie

Francis Bacon : openbaringen : de biografie

Biografie van de Engelse kunstenaar (1909-1992), waarin zijn leven en werk, en de tijd waarin hij leefde, integraal worden beschreven.
Titel
Francis Bacon : openbaringen : de biografie
Auteur
Mark Stevens Annalyn Swan
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Francis Bacon : revelations
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2021
1024 p., [40] p. platen : ill.
ISBN
9789000377886 (hardback)

Besprekingen

Francis Bacon (1909-1992) behoort tot de belangrijkste 20ste-eeuwse (Engelse) kunstenaars. In deze nieuwe vuistdikke biografie worden Bacons leven en werk voor het eerst integraal beschreven. Vanaf zijn vroegste jaren tot zijn dood komen Bacons achtergrond, opvoeding, levenswandel en zijn ontwikkeling als kunstenaar uitvoerig aan bod. Er is veel aandacht voor zijn turbulente leven, zijn homoseksuele relaties, angsten, ziektes, successen en mislukkingen. De biografen, die eerder een zeer succesvolle biografie schreven van Willem de Kooning, maakten gebruik van interviews en correspondenties van en met tijdgenoten en relaties, onder wie familieleden en kunstenaars. Dat leverde veel nieuwe informatie en inzichten op, zowel over de kunstenaar als over zijn werk en tijd, die deze biografie zeer waardevol maken. Een must voor iedere liefhebber van zijn werk en van de 20ste-eeuwse moderne kunst. Met 130 afbeeldingen, waarvan 44 in kleur. Met register van namen en kunstwerken en een bibliogra…Lees verder

Over Mark Stevens

Mark Stevens (geboren Richard William Stevens, 13 december 1916 – 15 september 1994) was een Amerikaanse acteur, een van de vier die de hoofdrol speelde in de televisieserie Martin Kane, Private Eye, die van 1949 tot 1954 op NBC liep.

Carrière

Stevens werd geboren in Cleveland, Ohio en studeerde eerst om schilder te worden voordat hij actief werd in het theater. Vervolgens lanceerde hij een radiocarrière als omroeper in Akron, Ohio.

Warner Bros - als Stephen Richards

Hij verhuisde naar Hollywood en werd contractverkoper van Warner Brothers voor $ 100 per week in 1943. Aanvankelijk werd hij gefactureerd als Stephen Richards . Ze gaven hem kleine delen, vaak niet genoemd, in films als Destination Tokyo (1943), Passage to Marseille (1944), The Doughgirls (1944), Hollywood Canteen (194…Lees verder op Wikipedia