E-boek
Nederlands

Zelfs als we zwijgen

Marieke Nijkamp (auteur), Erica Van Rijsewijk (vertaler)
Vijf vrienden komen nog één keer samen in een verlaten hut in de bergen voordat iedereen zijn eigen weg zal gaan. Het wordt een weekend om afscheid te nemen, van elkaar en van het spel dat ze de afgelopen drie jaar hebben gespeeld. Maar echt ontspannen wordt het niet, want iedereen heeft zo zijn eigen demonen om tegen te vechten, en allemaal dragen ze hun eigen geheim met zich mee.

Finn
Titel
Zelfs als we zwijgen
Auteur
Marieke Nijkamp
Vertaler
Erica Van Rijsewijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Even if we break
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2020
318 p. (ePub2)
ISBN
9789402760446

Andere formaten:

Over Marieke Nijkamp

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Zz9pzza

Marieke Nijkamp is een Nederlandse schrijver van romans voor adolescenten (ook in het Nederlandse taalgebied regelmatig young adult novels genoemd).

Debuut

Begin 2016 verscheen haar debuutroman This is Where it Ends. Er werden meer dan 100.000 exemplaren van verkocht en het stond meer dan een jaar in de bestsellerlijst van de New York Times-bestsellerlijst (categorie young adult). Ze schreef deze roman oorspronkelijk in het Engels en pas later werd deze vertaald in het Nederlands, onder de titel 54 minuten. De roman gaat over een schietpartij op een middelbare school in Amerika. Gedurende ongeveer een uur worden vier hoofdpersonen gevolgd die elk om eigen redenen de schutter vrezen.

Persoonlijk leven

Naast haar schrijverschap werkt Nijkamp als ambtenaar bij de Twentse overheid. Ook zet ze zich actief in voor de We Need Diverse Books-beweging.

Lees verder op Wikipedia