Boek
Nederlands
Een Londense rechercheur raakt lichtelijk bezeten als hij bij een bloederige moord op een homohoer geen enkel bewijsmateriaal vindt, maar door zijn achtergrond intui͏̈tief denkt te weten wie de moordenaar is.
Titel
Zinloos
Auteur
Luke Delaney
Vertaler
Paul Heijman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cold killing
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2013
445 p.
ISBN
9789000316823 (paperback)

Besprekingen

Als rechercheur van de Londense politie kent Luke Delaney het recherchewerk van binnenuit. Met Zinloos maakt hij zijn debuut als misdaadauteur. Het boek begint met de bloederige moord op Daniel Graydon, een zich prostituerende homoseksueel. Rechercheur Sean Corrigan wordt met zijn team op de zaak gezet. Aanvankelijk lijkt het een passionele moord: het slachtoffer is bezaaid met steekwonden en de muren zitten onder het bloed. Maar het forensisch onderzoek wijst uit dat de dader geen enkel spoor heeft nagelaten: de moordenaar is uiterst koelbloedig te werk gegaan. Rechercheur Corrigan heeft een jeugd van kindermisbruik achter de rug. Zelf heeft hij inmiddels een fijn leven opgebouwd met zijn vrouw en twee dochters. Zijn grootste schrik is ooit zelf in de fout van zijn vader te vervallen. Aan die periode heeft Corrigan echter een gave overgehouden, die hem als speurder goed van pas komt: hij herkent de duistere kant in de misdadigers waarmee hij te maken krijgt. Na Graydon volgen …Lees verder
Debuut van een Engelse rechercheur die de nodige praktijkervaring opdeed in de binnenstad van Londen. Rechercheur Sean Corrigan heeft nauwelijks meer tijd voor zijn gezin als hij bij een bloederige moord op een zich prostituerende homoseksueel geen bewijsmateriaal vindt, maar intuïtief weet wie de moordenaar is. Een rijke financier met een degelijk gezin wordt bij nieuwe moorden telkens opgepakt, maar kan tot wanhoop van Sean steeds lachend vertrekken tot een vrouwelijke collega op solotoer gaat en de zaak een totaal onverwachte wending neemt. De uitstekende karakterbeschrijvingen met als nieuwe invalshoek een speurder met zelf een ellendig verleden, een ongewone verdachte en gesjoemel met bewijsmateriaal, voorzien van een flitsende stijl en een verrassend plot maken deze dikke paperback zeker de moeite waard. Een goed vertaalde spannende thriller die nog een vervolg krijgt. Kleine druk.