Een studente uit een afgelegen Zweeds dorp raakt in 1980 vermist. Veertig jaar later wordt haar hoofdloze lichaam gevonden en start de politiechef een onderzoek.
Titel
Poolcirkel
Auteur
Liza Marklund
Vertaler
Wendy Prins
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Polcirkeln
Uitgever
Breda: De Geus, © 2022
350 p.
ISBN
9789044546170 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Een Scandinavische detective over een moordzaak in dorpje in het uiterste noorden van Zweden. 1980. In Stenträsk gaat de zon nooit onder en zijn de winters totale duisternis. Sofia Hellsten verdwijnt spoorloos op een zomernacht. Samen met vier andere jonge studentes is ze lid van de boekenclub Poolcirkel. Veertig jaar later duikt haar hoofdloze lichaam op en start politiechef Wiking Stormberg een onderzoek. In zachtaardige, soms beeldende stijl geschreven. Voor een brede tot literaire groep thrillerlezers. Liza Marklund (Piteå, 1962) is een internationaal bekende Zweedse schrijver en journalist. Ze schreef meerdere boeken. Haar werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven.

Over Liza Marklund

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Mogens Engelund

Liza Marklund, geboren als Eva Elisabeth Marklund (Pålmark, nabij Piteå, 9 september 1962) is een Zweedse schrijfster, bekend om haar detectiveromans met journaliste Annika Bengtzon als hoofdpersoon. Daarnaast schreef zij non-fictieromans met als thema huiselijk geweld en mishandeling van vrouwen, en werkte zij als journalist voor onder meer de Zweedse tabloid Expressen.

Biografie

Liza Marklund groeide op in het noorden van Zweden in het gehucht Pålmark, ongeveer 20 kilometer noordelijk van Piteå. Ze werkte een aantal jaren als journalist voor Expressen, een van de twee landelijk opererende Zweedse tabloids. In 1995 debuteerde Marklund met de non-fictieroman Gömda, geschreven samen met Mia Eriksson. Het boek was aanvankelijk geen groot succes, maar na haar doorbraak als schrijfster van detectiveromans werd een heruitgave van dit boek een bestseller. Haar eerste roman Sprängaren kwam uit in 1998 en van…Lees verder op Wikipedia