Boek
Nederlands

Mijn vriendin Natalia

Laura Lindstedt (auteur), Sophie Kuiper (vertaler)
+1
Mijn vriendin Natalia
×
Mijn vriendin Natalia Mijn vriendin Natalia

Mijn vriendin Natalia

Laura Lindstedt (auteur), Sophie Kuiper (vertaler)
Genre:
Mijn vriendin Natalia is een uitzonderlijk literair werk over de grenzen van seksualiteit en macht in de relatie tussen een patiënt en haar therapeut.

Natalia besluit om in therapie te gaan om haar seksuele problemen aan te pakken. Ze denkt obsessief vaak aan seks, maar tijdens de daad dwalen haar gedachten juist alleen maar af. Ze heeft vele partners, haar relaties zijn van k
Titel
Mijn vriendin Natalia
Auteur
Laura Lindstedt 1976-
Vertaler
Sophie Kuiper
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Fins
Oorspr. titel
Ystäväni Natalia
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2020
198 p.
ISBN
9789403196107 (hardback)

Besprekingen

Flirten met je therapeut

Het draait in de roman Mijn vriendin Natalia van de Finse schrijfster Laura Lindstedt (44) om de subtiele verdeling van de macht. In freudiaanse sferen passeren nogal wat seksuele complexen de revue.

Natalia denkt obsessief vaak aan seks en duikt met Jan en alleman het bed in. Tijdens de daad is ze echter afgeleid en denkt ze aan andere zaken. Haar therapeut begint met een experimentele behandeling, waarin kunst, filosofie en literatuur centraal staan. Natalia lijkt aanvankelijk de gedroomde cliënt, maar naarmate de sessies vorderen komt de machtsverhouding tussen cliënt en therapeut steeds meer op scherp te staan.

Mijn vriendin Natalia, 'de feministische bestseller' van de Finse Laura Lindstedt, zou afgaande op de flaptekst ook een thriller kunnen zijn waarin een ziekelijke afhankelijkheidsrelatie tussen therapeut en cliënt uitloopt op een gruwelijke moord. Maar nee, de 'gruweldaad' in deze roman bestaat eruit dat deze vrouw haar seksualiteit vrijelijk en schaamteloos onderzoekt en haar therapeut onderwerpt tot machteloze voyeur.

Lindstedt schreef niet de eerste roman waarin de ontboezemingen van een cliënt aan een psychotherapeut of psychiate…Lees verder