Boek
Nederlands

Doe die deur dicht

Koen Van Biesen (auteur)
+1
Doe die deur dicht
×
Doe die deur dicht Doe die deur dicht

Doe die deur dicht

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Twee honden zitten in een brasserie. De ene leest de krant, de ander typt op zijn laptop. Maar ineens is het gedaan met de rust. Wind, regen, bladeren en allerlei dieren komen door de open deur naar binnen. Wie heeft de deur opengelaten? Humoristisch prentenboek met dynamische kleurenillustraties en liedjes op cd. Vanaf ca. 5 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
Doe die deur dicht / tekst, illustraties en muziek Koen Van Biesen
Auteur
Koen Van Biesen
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2020
[36] p. : ill. + cd
Aantekening
Met muziek- en vertel-cd
ISBN
9789462914612 (hardback)

Besprekingen

Twee antropomorfe honden zitten op een winderige herfstdag in Brasserie Bulldog. De ene leest de krant, de ander tikt op de laptop. Maar wie heeft toch die deur opengelaten? Wind, regen en bladeren waaien naar binnen en de open deur is een uitnodiging voor iedereen om zomaar binnen te lopen. Eerst een hond met een bladblazer, gevolgd door een kakofonie aan door elkaar roepende dieren. De rust keert pas weer als de lezer de deur van het boek dicht doet. Hilarisch prentenboek dat niet alleen via tekst en beeld tot je komt, maar een totaalbeleving vormt met de vijf liedjes op de audio-cd. Koen Van Biesen, bekend van het bekroonde ‘Buurman leest een boek’, maakt er een interactief prentenboek van doordat de lezer zelf de deur van het boek open en dicht kan doen. De schutbladen geven de instructie in koeienletters aan. Dat kan geen kind ontgaan. De tekst, variërend in grootte en typografie, nodigt uit om van het voorlezen een dynamisch spel te maken. De humoristische prenten breiden uit me…Lees verder

Doe de deur dicht.

In brasserie Bulldog – mensen niet toegelaten – zijn twee nette honden ernstig aan het werk. Maar iemand liet de deur open, en door het ‘hondenweer’ komt er van werken weinig in huis. Herfstbladeren waaien binnen, de regen stroomt door de deur recht het cafeetje in, en meer en meer dieren komen de brasserie binnen. Wie liet die deur nu toch open?Een humoristisch, prettig gestoord boek om in te blijven kijken. Telkens weer ontdek je nieuwe, grappige details. Het verhaal is eenvoudig, maar de afbeeldingen in collagestijl zijn heerlijk. De hoed die van hond wisselt, een bot op de laptop in plaats van een appel, het tekstje aan de muur met ‘duik eens in een boek’ dat gaandeweg verandert in ‘boek eens een duikles’, de rode duikbril, de boekensteun die tot leven komt. En wat zou er nu toch staan op dat mooie schilderijtje? De tekst is beperkt tot korte geluidjes en de paar zinnetjes die de honden tegen elkaar zeggen, maar verrassend is dat je ook in de krant een deel v…Lees verder

Over Koen Van Biesen

Koen Van Biesen (26 januari 1964) is een Belgisch illustrator, schrijver van kinderboeken en componist. Bij zijn kinderboeken verschijnen ook liedjes zoals bij het boek "Buurman leest een boek" uit 2012.

Biografie

Koen van Biesen is opgeleid als grafisch ontwerper aan het Sint-Lucas in Antwerpen. Tussen 1991 en 2000 werkt hij als lesgever en freelance illustrator. Tussen 2000 en 2006 schrijft hij muziek en speelt hij piano voor het door hem opgerichte muziekensemble ‘Cabbagetown’ Vanaf 1993 geeft hij onderwijs aan de Academie voor Beeldende Kunst van Mortsel. Van Biesen maakt ook affiches voor theater en toneelgezelschappen zoals het Fakkeltheater en Leporello.

Van Biesen heeft twee kinderen, Viktor en Alice. Het hoofdpersonage uit ‘de Kapitein en ik’ is gebaseerd op Viktor. Volgens de schrijver zelf had zijn dochter Alice eigenlijk al een "eigen" boek, dat geschreven is door Lewis Carroll, namelijk Alice in Wonderland.

<…Lees verder op Wikipedia