Boek
Engels

The red pony

John Steinbeck (auteur)
Semi-autobiografie, spelend in schrijvers geboortestreek Salinas, Californie͏̈, over Jody die van zijn vader een klein rood paardje krijgt
Onderwerp
Dieren, Kinderen
Titel
The red pony
Auteur
John Steinbeck
Taal
Engels
Editie
14
Uitgever
London: Penguin, 2000
96 p.
ISBN
0-140-29295-0 9780140292954 (paperback)

Besprekingen

Dit verhaal werd in 1937 gepubliceerd als semi-autobiografie van de Amerikaanse auteur (1902-1968). Het handelt over de relatie tussen een tienjarige jongen en zijn omgeving, vooral waar het paarden betreft. Het verhaal speelt op een ranch bij Salinas, de geboorteplaats van Steinbeck. Het bestaat uit 4 delen en is hier onverkort uitgegeven. Bevat een introductie (24 p.) door John Seelye en een korte bibliografie. Zilverkleurige paperback met een close-up van een rood-zwart paardenhoofd; goede letter en marges.

Over John Steinbeck

John Ernst Steinbeck (Salinas (Californië), 27 februari 1902 – New York, 20 december 1968) was een Amerikaans auteur die in 1962 de Nobelprijs voor Literatuur won. In de loop van zijn carrière schreef Steinbeck zevenentwintig boeken: zestien romans, zes non-fictieboeken en vijf bundels met korte verhalen.

Stijl en thema's

Steinbeck schreef in een naturalistische/sociaal-realistische stijl, vaak over arme mensen uit de arbeidersklasse. Zijn werk The Grapes of Wrath (De druiven der gramschap) vertelt het verhaal van de Joads, een arme familie uit de Amerikaanse staat Oklahoma tijdens de "Dust Bowl", hun tocht naar de staat Californië en de problemen die ze daarbij ondervinden. De roman stelt op een indringende manier het immigratievraagstuk aan de orde en wordt gezien als een verdediging van de armen tegen de rijken.

East of Eden is waarschijnlijk het belangri…Lees verder op Wikipedia