Boek
Nederlands

De jacht op de Wolfswind

John Flanagan (auteur), Wybrand Scheffer (vertaler)
+1
De jacht op de Wolfswind
×
De jacht op de Wolfswind De jacht op de Wolfswind
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Piraten sluipen de haven van Hallasholm binnen en stelen de Wolfswind, het vlaggenschip van de Skandische vloot. De kleine maar vastberaden bemanning van de Reiger achtervolgt de piraten over woeste zeeën om het wolvenschip terug te roven. Met kaart. Vanaf ca. 10 jaar.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
De jacht op de Wolfswind
Auteur
John Flanagan 1944-
Vertaler
Wybrand Scheffer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The stern chase
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2022 | Andere uitgaven
287 p.
ISBN
9789025776299 (hardback)

Besprekingen

Het negende deel in de spannende vikingserie ‘Broederband*’ van John Flanagan. Piraten zijn tijdens een groot feest de haven van Hallasholm binnengeslopen. Bijna elk schip is door hen onklaar gemaakt, en de Wolfswind, de trots van oberjarl Erak, is zelfs gestolen. Zonder dit schip zijn de beschermers van de Stormwitzee stuurloos, en kunnen de piraten ongestraft roven en plunderen. De kleine maar vastberaden bemanning van het ongedeerd gebleven schip de Reiger gaat op jacht om Eraks wolvenschip te vinden en terug te stelen van de woeste piraten.‘De jacht op de Wolfswinkel’ is in een vlotte spannende stijl geschreven. Met kaart en een enkele zwart-witillustratie. John Flanagan (1944) is een Australische jeugdauteur. Hij is bekend van onder meer de series ’De Grijze Jager’ en ‘Broederband'. Voor avontuurlijke lezers vanaf ca. 10 jaar.

Over John Flanagan

CC BY 3.0 - Foto van/door Conny Vermeulen

John Flanagan (Sydney, 22 mei 1944) is een Australische schrijver. Hij schreef onder meer de series De Grijze Jager en Broederband.

Levensloop

Flanagan begon zijn carrière in de reclamewereld en als co-auteur van het televisieprogramma Hey Dad!. Hij is een van de productiefste schrijvers van televisieprogramma’s in Australië. Flanagan schreef het eerste boek in de serie De Grijze Jager om zijn twaalfjarige zoon Michael aan het lezen te krijgen. Hij wilde hem laten zien dat lezen leuk is en dat helden niet altijd groot, sterk en man hoeven te zijn.

Bibliografie

De Grijze Jager (Ranger's Apprentice)

  1. De ruïnes van Gorlan (The Ruins of Gorlan ), 2007
  2. De brandende brug (The Burning Bridge), 2007
  3. H…Lees verder op Wikipedia

Suggesties