Boek
Frans

La vérité sur l'affaire Harry Quebert : roman

Joël Dicker (auteur)

La vérité sur l'affaire Harry Quebert : roman

In de reeks:
Een jonge Amerikaanse schrijver gaat op zoek naar de waarheid achter de beschuldiging van aanranding en moord tegen zijn leermeester.
Titel
La vérité sur l'affaire Harry Quebert : roman
Auteur
Joël Dicker
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Fallois, 2017 | Andere uitgaven
669 p.
ISBN
9782877068161 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Wijze dan wel cynische levenslessen verpakt in een schokkend moordonderzoek. Na zijn eclatante debuutroman overvallen door een writer's block zoekt Marcus Goldman medio 2008 steun bij zijn oude leermeester Harry Quebert in het landelijke New Hampshire. Als in diens tuin de overblijfselen worden gevonden van een in 1975 verdwenen meisje van 15 met wie Quebert een relatie zou hebben onderhouden, voelt Marcus zich geroepen de onschuld van zijn vriend te bewijzen. Een hachelijke dwaaltocht, zo blijkt. Rond deze kern verbreedt en verdiept zich het zicht op heden en verleden, op de Amerikaanse politieke en sociale actualiteit, op literaire ambities, op het streven naar zingeving. Dramatische wendingen stuwen de spanning op, vervlochten met weemoed en humor. Aldus speurt en schrijft Marcus Goldman jachtig voort. Deze tweede roman van de Zwitserse jurist (Genève, 1985) is een ingenieuze, gelaagde thriller, tragische liefdesroman en literair manifest ineen. In 2012 bekroond met de 'Prix Goncou…Lees verder

Over Joël Dicker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Palrogg

Joël Dicker (Genève, 16 juni 1985) is een Zwitserse schrijver. Hij studeerde aan de faculteit rechten van de Universiteit van Genève. In 2010 behaalde hij zijn mastergraad.

Op 24-jarige leeftijd schreef hij Les Derniers Jours de Nos Pères, een novelle over de Special Operations Executive, een geheime Britse organisatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2010 won Joël Dicker de Prix des Écrivains Genevois, een prijs voor nog niet gepubliceerde manuscripten. In 2012, dus twee jaar nadat hij deze prijs gewonnen had, is Les Derniers Jours de Nos Pères in Frankrijk uitgegeven.

La Vérité sur l’Affaire Harry Quebert (De waarheid over de zaak Harry Quebert) is zijn tweede roman. Een spannend verhaal over een New Yorkse schrijver met schrijversblok, die op bezoek gaat bij zijn oude professor in New Hampshire. De schrijver stuit op een oude moordzaak die verband houdt met een oude liefdesgeschiedenis tussen zijn leermeester en een 15-jarige le…Lees verder op Wikipedia