Boek
Frans

La disparition de Stephanie Mailer : roman

Joël Dicker (auteur)

La disparition de Stephanie Mailer : roman

Genre:
Een journaliste ontdekt in 2014 missers in een onderzoek uit 1994 naar een bloedbad in een Amerikaanse badplaats en raakt vermist.
Titel
La disparition de Stephanie Mailer : roman
Auteur
Joël Dicker
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Éditions de Fallois, © 2018
634 p.
ISBN
9791032102008 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Als journaliste Stephanie Mailer zich in 2014 verdiept in het verslag van een slachtpartij in 1994 die de burgemeester van Orphea, een chic badplaatsje in de staat New York, zijn gezin en een trimster het leven kostte, ontdekt zij enkele missers. Al is door de dood van de 'dader' bij de achtervolging de zaak gesloten, de details waarop zij stuit verdienen nadere toetsing, zo meldt zij Jesse Rosenberg en Derek Scott, die indertijd het politieonderzoek leidden. De heropening van de zaak valt nagenoeg samen met de raadselachtige verdwijning van de journaliste. Wat broeit hier? Geënt op het format van 'La Vérité sur l'affaire Harry Quebert'*, zijn bekroonde roman uit 2012, graaft de auteur (Genève, 1985) ook nu in de politieke en sociale relaties, in literaire en theatrale ambities, in waarden en zingeving. Daartoe introduceert hij invoelend en overzichtelijk een dertigtal protagonisten, die in het doolhofcircuit van het onderzoek, naast hun mogelijke betrokkenheid ook zicht bieden op hed…Lees verder

Over Joël Dicker

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Palrogg

Joël Dicker (Genève, 16 juni 1985) is een Zwitserse schrijver. Hij studeerde aan de faculteit rechten van de Universiteit van Genève. In 2010 behaalde hij zijn mastergraad.

Op 24-jarige leeftijd schreef hij Les Derniers Jours de Nos Pères, een novelle over de Special Operations Executive, een geheime Britse organisatie tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 2010 won Joël Dicker de Prix des Écrivains Genevois, een prijs voor nog niet gepubliceerde manuscripten. In 2012, dus twee jaar nadat hij deze prijs gewonnen had, is Les Derniers Jours de Nos Pères in Frankrijk uitgegeven.

La Vérité sur l’Affaire Harry Quebert (De waarheid over de zaak Harry Quebert) is zijn tweede roman. Een spannend verhaal over een New Yorkse schrijver met schrijversblok, die op bezoek gaat bij zijn oude professor in New Hampshire. De schrijver stuit op een oude moordzaak die verband houdt met een oude liefdesgeschiedenis tussen zijn leermeester en een 15-jarige le…Lees verder op Wikipedia