Boek
Nederlands

Dag des oordeels

James Rollins (auteur), Gerda Wolfswinkel (vertaler)
De commandant van Sigma Force onderzoekt of er een link is tussen niet te verklaren gebeurtenissen in het verleden en drie moorden in het heden.
Titel
Dag des oordeels
Auteur
James Rollins
Vertaler
Gerda Wolfswinkel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Doomsday key
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2009
413 p.
ISBN
9789024531004 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Verspreid over de wereld worden drie mensen vermoord: een Amerikaanse geneticus in zijn lab, een Vaticaanse archeoloog in de Sint Pieter en de zoon van een Amerikaanse senator in een vluchtelingenkamp in Mali. Alle drie zijn ze gebrandmerkt met een Keltisch kruis. Een raadselachtige zaak: werk aan de winkel dus voor de geheime Amerikaanse Sigma teams van Grayson Pierce en Painter Crowe. Het onderzoek voert hen via cryptische boodschappen over de hele wereld. Er zijn links met een geheimzinnige ziekte uit de middeleeuwen, het Doomsday Book en experimenten met genetisch gemodificeerd voedsel. Offers zullen moeten worden gebracht om de mensheid voor uitsterven behoeden. Spannende, snelle actiethriller met de van Rollins al bekende, aanstekelijke mix van avontuur, religie, moderne wetenschap, mysteries en wat romantiek. Met kaart, plattegrond, aantekeningen en een nawoord van de auteur over feiten en fictie in dit verhaal. Zesde deel in de Sigma Forcereeks. De auteur schrijft daarnaast st…Lees verder

Over James Rollins

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties