Boek
Nederlands

In bloed geschreven

James Rollins (auteur), Rebecca Cantrell (auteur)
Bij een aardbeving in Israël komt een onbekende graftombe aan het licht. Forensisch expert Jordan Stone, archeologe Erin Granger en Vaticaans priester Rhun Korza onderzoeken het graf. In de sarcofaag van de tombe zou ooit een handgeschreven testament van Christus zelf bewaard geweest zijn. Het trio gaat, met gevaar voor eigen leven, op zoek.
Onderwerp
Relikwieën
Titel
In bloed geschreven
Auteur
James Rollins Rebecca Cantrell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The blood gospel
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
473 p.
ISBN
9789024540167 (paperback)

Besprekingen

In de romans van James Rollins ligt de nadruk op actie, gekoppeld aan diverse wetenschappelijke fenomenen, en beschikken de personages over de laatste snufjes inzake wapens. In Steen der wijzen en De zwarte orde alsook in nog enkele andere bestsellers behoedt Sigma, een wereldwijd opererende contraspionagedienst, de VS van rampen op de meest exotische plaatsen.
De invloed van coauteur Rebecca Cantrell op In bloed geschreven is groter geweest dan haar naam in kleine letters op de omslag doet vermoeden. In deze actieroman zijn de personages beter ontwikkeld, is een erotische spanning latent aanwezig — al blijft het beperkt tot romantiek — en worden de technologische gadgets ingeruild voor vampiers en getransformeerde wolven, beren en vleermuizen. Het resultaat is een geslaagde mix van elementen uit De Da Vinci code, Indiana Jones en de betere vampierenromans. De vampiers zijn weliswaar niet afkomstig uit Roemenië, maar uit Hongarije, en heten s…Lees verder
Als een aardbeving in Massada, Israël, een graftombe in een berg openlegt, wordt de Amerikaanse archeologe Erin Granger, in Caesarea bezig met een opgraving, gevraagd de tombe te onderzoeken. Met militair forensisch expert Jordan Stone vindt ze er de aan de muur gespijkerde mummie van een meisje dat een IJzeren Kruis uit de Tweede Wereldoorlog vasthoudt. Dan verschijnt priester Rhun Korza, die namens het Vaticaan de inhoud van de tombe opeist. Niet alleen zou die het evangelie dat Jezus zelf schreef met eigen bloed bevatten, maar Korza is ook lid van de Sanguinisten Orde, vampierachtige priesters (strigoi) met een missie. Het goedvertaalde eerste deel van serie ‘De orde van de Sanguinisten’, waarin de Amerikaanse dierenarts (1961) die onder pseudoniem ‘fantasy’ bestsellers schrijft, nu samenwerkt met de bekroonde thrillerauteur, bekend van de serie over Hannah Vogel. Het spannende verhaal begint vrij traag, maar krijgt dan vaart door veel actie, nogal zwaar aangezette avonturen en een…Lees verder

Over James Rollins

James Rollins en James Clemens zijn twee pseudoniemen van de Amerikaans schrijver James Paul Czajkowski (Chicago, 20 augustus 1961). Onder de naam James Rollins publiceerde hij verschillende avonturenthrillers, waaronder een serie boeken in de Sigma-reeks.

Onder het pseudoniem James Clemens schreef hij ook enkele fantasynovellen, zoals in de reeksen Verboden & Verbannen en De Godengebieder.

In 2007 heeft hij op vraag van de filmproducent van de laatste Indiana Jonesfilm, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, het boek naar de film geschreven.

Ondertussen heeft hij in 2009 zijn eerste jeugdboek geschreven, ook het begin van een 3-delige serie, Jake Ransom genoemd, naar de hoofdrolspeler.

Om zich volledig te kunnen wijden aan zijn schrijverschap heeft hij zijn dierenartsenpraktijk in Sacramento, Californië (VS) verkocht. Twee van zijn hobby's zijn speleologie en snorkelen. Niet toevallig spe…Lees verder op Wikipedia