Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Liefde en schaduw

Isabel Allende (auteur), Giny Klatser (vertaler)
Een vrouwelijke en een mannelijke journalist in een dictatoriaal geregeerd Zuid-Amerikaans land ontdekken een illegaal massagraf voorʺvermisten.
Titel
Liefde en schaduw
Auteur
Isabel Allende
Vertaler
Giny Klatser
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Spaans
Oorspr. titel
De amor y de sombra
Editie
30
Uitgever
Amsterdam: Wereldbibliotheek, 2011 | Andere uitgaves
295 p.
ISBN
9789028423893 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Francisco en Irene, beiden werkzaam voor hetzelfde damesblad in een Zuid-Amerikaans land, worden door hun werk geconfronteerd met een lugubere kant van het militaire regime. Ze stuiten op een illegaal massagraf voor 'vermisten'. Hun besluit dit openbaar te maken brengt hun eigen leven in gevaar. De moeilijke omstandigheden waarin ze komen te verkeren, drijven hen in elkaars armen. 'Het huis met de geesten', haar romandebuut, was tevens de internationale doorbraak van de Chileense schrijfster (1942). Vanaf haar 17e werkt ze als journaliste. Eerder schreef ze kinderboeken en toneelstukken. Begin '70 was ze in haar vaderland een bekende televisiepersoonlijkheid. Na de coup verliet ze haar land. 'Liefde en Schaduw' is boeiend en aangrijpend tegelijk en geeft een goed beeld van het onzekere leven onder een dictatoriaal regime als dat van Chili destijds. Dit boek is evenwichtig opgebouwd. Het is zowel lyrisch als nuchter van toon. Kleine druk.

Over Isabel Allende

Isabel Allende (Lima, 2 augustus 1942) is een Chileens journaliste en schrijfster.

Levensloop

Isabel Allendes vader, Tomás Allende, een neef van Salvador Allende, was diplomaat. In 1945 scheidden haar ouders en keerde haar moeder terug naar Chili met haar drie kinderen. Van 1953 tot 1958 woonde zij eerst in Bolivia en vervolgens in Libanon. Zij bezocht er privéscholen, eerst een Amerikaanse, later een Engelse. In 1958 keerde zij terug naar Chili en maakte er de middelbare school af. Zij ontmoette daar haar latere echtgenoot Miguel Frías.

Van 1959 tot 1965 werkte Allende in Santiago voor de FAO, de Wereldvoedselorganisatie van de VN. In 1962 trouwde zij en het jaar erna werd haar dochter geboren. Allende verbleef geruime tijd in Europa, waar zij in Brussel en in Zwitserland woonde. In 1966 keerde ze terug naar Chili en werd haar zoon geboren.

Vanaf 1967 was Allende redactielid van het blad Paula en van 1973 …Lees verder op Wikipedia