Boek
Nederlands

Dode zielen

Ian Rankin (auteur)
+1
Dode zielen
×
Dode zielen Dode zielen
Genre:
Drie heel verschillende zaken houden detective John Rebus dag en nacht bezig in de Schotse hoofdstad Edinburgh: hij moet een vermiste jongen opsporen, een slimme seriemoordenaar in de gaten houden en heeft te maken met de heksenjacht op een pedofiel van wie hij de woonplaats bekend heeft gemaakt.
Titel
Dode zielen
Auteur
Ian Rankin
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dead souls
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2008
414 p.
ISBN
9789024528110

Besprekingen

Inspecteur John Rebus licht de pers in als hij ontdekt dat een pedofiel uit een van zijn oude zaken weer in Edinburgh woont, in een huis met uitzicht op een kinderspeelplaats. De heksenjacht die volgt, brengt hem echter geen voldoening. Daarnaast worstelt Rebus met de zelfmoord van een collega, krijgt hij te maken met een uit de gevangenis ontslagen seriemoordenaar en gaat hij voor vrienden op zoek naar hun vermiste zoon. In zijn privéleven rommelt het ook behoorlijk, zo is zijn dochter ernstig gewond geraakt bij een auto-ongeluk. De vele drank die hij naar binnen giet, lost weinig op. Nieuw deel uit de veelgeprezen en bekroonde inspecteur Rebus-serie van de Schotse topmisdaadauteur (1960), ‘de moderne geschiedschrijver van Evil Edinburgh’ aldus VN’s Detective & Thrillergids. Spannend, goedgeschreven, met scherpe dialogen, veel realisme en sfeer, en een intrigerende plot waarin alle lijntjes mooi samenkomen. En natuurlijk is daar Rebus, een overtuigende volbloed personage, met goede …Lees verder

Over Ian Rankin

CC BY 3.0 - Foto van/door TimDuncan

Ian Rankin (Fife, 28 april 1960) is een Schotse schrijver van detectiveromans.

Rankin is vooral bekend als schrijver van een zich in Edinburgh afspelende reeks misdaadromans met inspecteur John Rebus in de hoofdrol. Een aantal van deze boeken is bewerkt voor de televisie, met John Hannah en Ken Stott (vanaf 2006) als vertolker van het personage van Rebus.

Biografie

Ian Rankin komt voor in McCall Smithss boek “44 Scotland Street” uit 2004.

Rankin heeft bekendgemaakt dat hij na het schrijven van zijn laatste Rebus boek, in november 2006, gaat beginnen aan het meerdelige stripverhaal Hellblazer.

Persoonlijk

Ian Rankin woont in Edinburgh met zijn vrouw, die hij leerde kennen op de universiteit en in waar hij 1986 mee trouwde, en hun twee zonen.

Ze woonden een aantal jaren in de wijk Merchiston/Morningside, vlakbij auteurs als JK Rowling, Alexander McCall Smith…Lees verder op Wikipedia