Boek
Nederlands

Daar ben je

Hans Hagen (auteur), Monique Hagen (auteur), Charlotte Dematons (illustrator)
Twaalf gedichtjes over het dagelijks leven van een baby, zoals over luiers, knuffelen, huilen en troosten. Vierkant poëzieprentenboek met sfeervolle kleurenillustraties. Vanaf ca. 6 maanden en broertjes en zusjes t/m 4 jaar.
Onderwerp
Baby's
Titel
Daar ben je
Auteur
Hans Hagen 1955- Monique Hagen 1956-
Illustrator
Charlotte Dematons
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Em. Querido's Uitgeverij, 2020
[28] p. : ill.
ISBN
9789045124803 (hardback)

Besprekingen

Een poëzie-prentenboek met gedichten die doen denken aan ‘Wiele wiele stap’ van Miep Diekmann rondom het dagelijks leven van een baby. Ze laten zich heerlijk voorlezen aan baby, dreumes of peuter door het spel van ritme en rijm. Bijvoorbeeld tijdens het luier verschonen ‘Lekker luieren’, tijdens het in bad gaan ‘Dobberen’, tijdens het huilen ‘Suja switi’, voor het slapen gaan ‘Ik draag je’ en bij het opstaan ‘Goedemorgen’. De poëzie is geschreven vanuit een volwassene die de baby warm toespreekt. De twaalf prachtige geschilderde spreadvullende prenten van Charlotte Dematons zorgen voor herkenning van alle ouders en opvoeders en laten elke keer weer een verrassende invalshoek zien. Vanuit verschillende perspectieven kijk je mee naar kinderkamers vol knuffels, een kinderdagverblijf met twaalf baby’s aan tafel, samen zwemmend in de rivier of wandelend onder de sterrenhemel. Op de geïllustreerde schutbladen is een diversiteit aan baby’s te zien. Fris en lief prentenboek in niet al te groo…Lees verder

Over Hans Hagen

Johannes Clasinus (Hans) Hagen ('s-Graveland, 10 september 1955) was leraar Nederlands, speldocent, geschiedenis en redacteur van een jeugdtijdschrift voor hij fulltime schrijver werd.

Met echtgenote Monique Hagen schreef hij twee prentenboeken Banaan en De opruimspin, en vier dichtbundels Daar komt de tijger, Misschien een olifant, Jij bent de liefste en Van mij en van jou.

Monique en Hans schreven ook een informatief boek over paarden, Het paardenboek. Het verscheen mei 2005. Ze spelen met het idee een tweede deel te schrijven, omdat lang niet alles over paarden in het eerste boek paste. Daarna schreef hij nog meer bundels zoals "Nooit denk ik aan niets".

Boeken van Hans Hagen zijn in elf landen in dertien talen vertaald. Hans en Monique Hagen bezoeken regelmatig Nederlandse scholen in binnen- en buitenland. Hans werkte bijvoorbeeld in Singapore, Indonesië, Ghana, Tanzania, Kenia, Egypte, Bonaire, Curaç…Lees verder op Wikipedia