Boek
Nederlands

De zoete zusjes zoeken een schat

Hanneke de Zoete (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De zoete zusjes zoeken een schat
×
De zoete zusjes zoeken een schat De zoete zusjes zoeken een schat
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De Zoete Zusjes Saar en Janna willen heel graag een schat vinden. Ze verzinnen wat ze dan allemaal gaan doen. Wonen in een kasteel of lekker zwemmen in een eigen zwembad. Maar schatzoeken is helemaal niet zo eenvoudig. Tien korte (voorlees)verhalen met kleurenillustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Schatten zoeken
Titel
De zoete zusjes zoeken een schat
Auteur
Hanneke de Zoete
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2021 | Andere uitgaven
92 p. : ill.
ISBN
9789043922173 (hardback)

Besprekingen

De Zoete Zusjes Saar (9) en Janna (6) willen op zoek naar een schat, en bedenken alvast allerlei fantastische dingen die ze kunnen doen als ze eenmaal heel rijk zullen zijn. Maar een schat zoeken is nog niet zo eenvoudig. Ze hebben geen enkele aanwijzing waar ze moeten zoeken. Als papa hen kennis laat maken met geocaching ontstaat het idee om zelf een schatkaart te maken en een themafeestje voor Janna’s zesde verjaardag te organiseren. De zusjes worden niet rijk door het vinden van een kostbare schat, maar wel heel gelukkig door het vinden van de schattigste schat. Aantrekkelijk ogend boek, dat begint met het voorstellen van het gezin, waarvan Saar en Janna deel uitmaken. Daarna volgt een vlot lopend avontuurlijk verhaal met humor verteld in tien getitelde hoofdstukken. Niet te lange zinnen, veel dialoog. Duidelijke schreefloze letter op glanzend wit papier. Vlotte, met waterverf ingekleurde pentekeningen vormen een goede aanvulling op de tekst. De avonturen van de Zoete Zusjes zijn b…Lees verder

Over Hanneke de Zoete

Hanneke de Zoete (Bilthoven, 15 september 1981) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster bekend van de boeken over De Zoete Zusjes.

Levensloop

De Zoete was veertien jaar leerkracht op een basisschool, vanuit daar wist ze hoe belangrijk het is dat er leuke boeken voor kinderen zijn en zou ze zelf graag willen schrijven. In 2019 maakte De Zoete haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes.

De Zoete heeft twee dochters die samen een YouTube-kanaal hebben onder de naam De Zoete Zusjes dat op 2 maart 2022 ruim 565 duizend volgers telt. De kinderboeken die De Zoete schrijft gaan alle over verzonnen avonturen die De Zoete Zusjes beleven; de boeken zijn daarom ook gericht op de volgers en fans van haar dochters.

In juni 2021 won De Zoete met haar boek De Zoete Zusjes zoeken een schat de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. I…Lees verder op Wikipedia