Gevoelige informatie

Eshkol Nevo (auteur), Hilde Pach (vertaler)
Drie verhalen over het raadsel van de liefde, en over de geheimen die geliefden, minnaars, ouders en kinderen voor elkaar verborgen houden.
Onderwerp
Liefde
Titel
Gevoelige informatie
Auteur
Eshkol Nevo
Vertaler
Hilde Pach
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Hebreeuws
Oorspr. titel
Gever nichnas bapardes
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, copyright 2022
304 p.
ISBN
9789000383030 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Misdaad en straf

Drie bekentenissen, drie tribunalen en een juichende lezersjury: de Israëlische schrijver Eshkol Nevo levert met verbazend gemak topklasse af.

Het was niet zijn bedoeling om haar daar aan te raken. Dokter Karo wilde Liat gewoon troosten. Het brak zijn hart, hoe ze uitgeput van liefdesverdriet op zijn sofa neerzeeg, hoe ze smeekte om een kwartiertje rust. Je mag een vrouw toch met een dekentje bedekken als ze op je bank in slaap valt, ook al is die vrouw een arts in opleiding in jouw ziekenhuis, ook al ben je een paar decennia ouder? Ja, hij wilde Liat nog een aai over de bol geven, een vaderlijk gebaar, zedelijk en braaf. Kon hij eraan doen dat zijn hand doel miste en een noodlanding maakte op de glooiing van haar borst?

Ze kwamen nochtans goed overeen, de oude weduwnaar en het jonge talent. Ze hielden allebei van Schubert, van toast avocado, van de geur van verse kranten. Ja, hij had haar anonieme berichtjes gestuurd, louter om haar te waarschuwen voor die vrouwenverslinder die haar gegarandeerd zou dumpen eens zijn lust bevredigd. En ja, hij vond haar mooi, maar dan zoals je je dochter mooi vindt.

Helaas d…Lees verder

Bundeling van drie onconventionele psychologische verhalen over de raadsels van de liefde. Een toevallige ontmoeting tijdens een romantisch opgezette huwelijksreis in Zuid-Amerika wordt met de minuut grimmiger. Een arts in een ziekenhuis in Tel Aviv voelt een sterke, onverklaarbare en grenzeloze drang om een jonge vrouwelijke arts te beschermen. En een getrouwd stel maakt al jaren elke zaterdag een wandeling in de boomgaarden aan de rand van de stad, totdat de man tijdens een van hun wandelingen plotseling spoorloos verdwijnt. ‘Gevoelige informatie’ is in een heldere stijl geschreven. Voor een breed tot literair lezerspubliek met interesse in diepgaande verhalen over het mysterie van de liefde en de geheimen die mensen voor elkaar verborgen houden. Eshkol Nevo (Jeruzalem, 1971) is een Israëlische schrijver en docent creatief schrijven. Van zijn hand verschenen verschillende onder meer een verhalenbundel, een non-fictieboek en vijf romans. In 2008 trad hij toe tot de Israel Cultural Ex…Lees verder