Boek
Nederlands
Na wraak te hebben genomen op de moordenaar van zijn vader wordt Gideon Crew onder druk gezet om een bijkans onmogelijke klus te klaren voor een supergeheime dienst.
Titel
Gideons wraak / Preston & Child
Auteur
Douglas Preston Lincoln Child
Vertaler
Gerda Wolfswinkel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gideon's sword
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2011
304 p.
ISBN
9789024533114 (paperback)

Besprekingen

Op jonge leeftijd werd Gideon Crew geconfronteerd met de gewelddadige dood van zijn vader, een briljante wiskundige die beschuldigd werd van hoogverraad. Twaalf jaar later vertelt zijn moeder hem op haar sterfbed dat zijn vader er was ingeluisd en ze doet hem zweren zijn vader te wreken. Zo begint het boek en meteen denk je als lezer de titel van het boek Gideons wraak te begrijpen. Gedeeltelijk maar … Gideon Crew slaagt in zijn wraakactie in een oogwenk. Nauwelijks vijftig bladzijden en de klus is geklaard.
Blijkt dat op de achtergrond een duistere organisatie Gideon nauwgezet heeft geobserveerd en gevolgd en hem goed genoeg acht voor een missie. Ze kunnen hem overtuigen omdat hij, volgens diezelfde organisatie, aan een zeldzame ziekte lijdt waardoor hij hooguit nog een jaar te leven heeft. Waarom dan ook niet, denkt Gideon. Hij krijgt de opdracht om geheimen te ontfutselen van een Chinese wetenschapper die kennis zou hebben van een zeer gevaarlijk wapen. Vol overgave en…Lees verder
Gideon Crew neemt op geraffineerde wijze wraak voor de moord op zijn vader door een hoge generaal. Daardoor komt hij echter in beeld van een organisatie die hem inhuurt om een supergeheim Chinees wapen te onderscheppen. Wat een eenvoudige klus leek, draait uit op een bloedige strijd met een van de beste Chinese huurmoordenaars. Dit eerste deel van een nieuwe serie rond Gideon Crew, scherpschutter, hacker en inbreker is weliswaar een spannend verhaal vol wervelende actie, veel lijken en veel geweld, maar tegelijk ook tamelijk luchtig door de bijna naïeve manier van opereren van de hoofdpersoon. Dat het er tamelijk clichématig aan toegaat, is door de aansprekende, sympathieke hoofdpersoon in dit geval niet eens erg. Het taalgebruik is eenvoudig, het verhaal boeiend genoeg en goed te volgen. En juist als Gideon denkt alles tot een goed einde gebracht te hebben, wordt hij verrast door zijn volgende opdracht: een open eind van dit boek dat de start is naar een naar meer smakend vervolgdee…Lees verder

Over Douglas Preston

Douglas Preston (Cambridge, Massachusetts, 20 mei 1956) is een Amerikaans auteur van horror- en techno-thrillers.

Hij schreef zeventien populaire techno-thrillers en horrorromans, waarvan vier alleen en de overige met Lincoln Child. Hij is ook auteur van verschillende non-fictie boeken, waarvan een met de Italiaanse auteur Mario Spezi.

Bibliografie

  • Jennie (Jennie), BZZTôH, 1995
  • De codex (The Codex), Luitingh-Sijthoff, 2005
  • Dinosaurus canyon (Tyrannosaur Canyon), Luitingh-Sijthoff, 2006
  • Goddeloos (Blasphemy), Luitingh-Sijthoff, 2008
  • Krater (Impact), Luitingh-Sijthoff, 2010
  • De verdwenen stad (The lost city of the monkey god), Luitingh-Sijthoff, 2017

Met Lincoln Child

Pendergast-reeks

Suggesties