Boek
Nederlands

De schipbreuk van The Wager

David Grann (auteur)
+1
De schipbreuk van The Wager
×
De schipbreuk van The Wager De schipbreuk van The Wager

De schipbreuk van The Wager

Reconstructie van de schipbreuk van het Britse schip HMS The Wager, dat in 1740 vertrok voor een geheime missie en in slecht weer verging. Een deel van de bemanning wist Engeland te bereiken en werd als helden onthaald; een ander deel bereikte Chili en sprak van muiterij. Met foto’s en illustraties.
Onderwerp
Scheepsrampen, Muiterij
Titel
De schipbreuk van The Wager
Auteur
David Grann
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The Wager : a tale of shipwreck, mutiny and murder
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2023
376 p., [16] p. platen
ISBN
9789021480480 (paperback)

Besprekingen

Een waargebeurd verhaal over de bemanning van HMS The Wager, een Brits schip dat in 1740 uit Engeland vertrok voor een geheime missie. Het schip verging in slecht weer, maar na maanden van ontberingen slaagde de bemanning erin van wrakhout een boot te maken en de zee te doorkruisen. Bij terugkomst in Engeland werden ze onthaald als helden. Echter, zes maanden later landde een ander vaartuig op de kust van Chili met drie schipbreukelingen van diezelfde HMS The Wager. Zij vertelden een heel ander verhaal van wat zich na het vergaan van het schip had afgespeeld en beschuldigden de eerder aangekomen matrozen van muiterij. Dit leidde tot een krijgsraad om te bepalen wie de waarheid sprak. Pakkend en verhalend geschreven. Met historische foto’s en illustraties in kleur en zwart-wit. David Grann (New York, 1967) is een wereldberoemde Amerikaanse schrijver en journalist. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Anthony Awards en de Geo…Lees verder

Over David Grann

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

David Grann (New York, 10 maart 1967) is een Amerikaanse journalist en bestsellerauteur.

Biografie

David Grann werd in 1967 geboren in New York. Hij behaalde in 1989 een bachelordiploma in de richting Overheid aan Connecticut College. Nadien ontving hij een beurs van de Thomas J. Watson Fellowship om in het buitenland te studeren. Hij reisde naar Mexico, waar hij als freelancejournalist aan de slag ging. In 1993 behaalde hij een masterdiploma aan de Fletcher School of Law and Diplomacy.

In 2000 huwde Grann met tv-producente Kyra Darnton, dochter van journalist John Darnton.

Journalist

Grann begon zijn journalistieke carrière in 1994 bij de krant The Hill, waar hij betrokken was bij de verslaggeving rond het Amerikaans Congres. Datzelfde jaar behaalde hij een masterdiploma in de richting creatief schrijven aan de Universiteit van Boston.

<…Lees verder op Wikipedia