Boek
Engels
Deze in de negentiende eeuw spelende roman handelt over een jong meisje dat na de dood van haar ouders terecht komt bij haar oom, die eigenaar is van de beruchtste herberg aan de kust van Cornwall.
Titel
Jamaica Inn
Auteur
Daphne Du Maurier
Taal
Engels
Uitgever
London: Virago, 2003
302 p.
ISBN
1-84408-039-0

Andere talen:

Besprekingen

Deze in de 19de eeuw spelende roman handelt over een jong meisje dat na de dood van haar ouders terecht komt bij een oom die eigenaar is van de beruchtste herberg aan de kust van Cornwall. Ondanks het feit dat de uitwerking hier en daar nu wat ouderwets aandoet, blijft dit bekende, door Hitchcock verfilmde verhaal zeer lezenswaard. Normale druk.

Over Daphne Du Maurier

Daphne du Maurier (Londen, 13 mei 1907 – Par (Cornwall), 19 april 1989) was een Brits schrijfster van vooral historische en hedendaagse romans uit Cornwall. Haar bekendste werk Rebecca (1938) werd een klassieker en vormde de basis voor de gelijknamige film door Alfred Hitchcock die met een Oscar werd bekroond.

Leven

Zij werd geboren in Londen als dochter van de acteur/toneelleider Gerald du Maurier en kleindochter van de schrijver George du Maurier. Haar eerste roman, The Loving Spirit, werd uitgegeven in 1931.

Zij trouwde met luitenant-generaal Sir Frederick Browning met wie ze een zoon en twee dochters kreeg. Een van de weinige keren dat ze buiten haar romans om in de openbaarheid trad, was in 1977 als weduwe van Browning om hem te verdedigen tegen het kwade daglicht waarin hij gesteld werd in de film Een brug te ver (1976-1977) over de slag om Arnhem.

Tegen de tijdgeest in schreef ze eerst vooral klass…Lees verder op Wikipedia