Boek
Nederlands

Een bloedige zomer : boerenopstand in Engeland, 1381

Dan Jones (auteur)
+1
Een bloedige zomer : boerenopstand in Engeland, 1381
×
Een bloedige zomer : boerenopstand in Engeland, 1381 Een bloedige zomer : boerenopstand in Engeland, 1381

Een bloedige zomer : boerenopstand in Engeland, 1381

Reconstructie van de Engelse boerenopstand van 1381, mede aan de hand van ooggetuigenverslagen. Met foto's en illustraties in kleur.
Titel
Een bloedige zomer : boerenopstand in Engeland, 1381
Auteur
Dan Jones 1981-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Summer of blood : the peasants' revolt of 1381
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij Omniboek, © 2023
239 p., [16] p. platen
ISBN
9789401920100 (hardback)

Besprekingen

Een boek over de Engelse boerenopstand van 1381. Tijdens de Honderdjarige Oorlog tussen Engeland en Frankrijk wordt het horige Engelse volk geteisterd door armoede, belastingdruk en de pest. Hierdoor ontstaat er draagvlak voor een opstand tegen koning Richard II. De opstandelingen worden aangevoerd door Wat Tyler en John Ball. De veertienjarige vorst en zijn adviseurs strijden om de Engelse kroon te redden. De auteur reconstrueert de gebeurtenissen van de zomer van 1381, met behulp van ooggetuigenverslagen, en schetst een beeld van een wrede maar moedige klassenstrijd. Informatief maar onderhoudend geschreven. Met foto's, kaarten en illustraties in kleur. Geschikt voor een brede tot geoefende lezersgroep. Dan Jones (Reading, 1981) is schrijver, historicus, biograaf en journalist. Hij verkocht al meer dan een miljoen exemplaren wereldwijd. Zijn oeuvre bestaat onder meer uit 'De Tempeliers', 'De Kruisvaarders' en 'Van Rome tot Rome'.

Over Dan Jones

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Dan Jones

Dan Gwynne Jones (Reading, 27 juli 1981) is een Brits journalist, historicus en tv-presentator.

Biografie

Dan Jones werd geboren in Reading in een Welsh gezin. Hij studeerde aan het Pembroke College van de Universiteit van Cambridge waar hij les kreeg van David Starkey. Zijn eerste boek The Peasants Revolt verscheen in 2009. Zijn tweede boek over het Huis Plantagenet werd omgezet in een documentaire-serie op Channel 5 onder de naam Britain's Bloodiest Dynasty dat Jones zelf ook presenteerde. Daarnaast werkt hij als columnist voor de London Evening Standard.

Bibliografie

  • Crusaders: The Epic History of the Wars for the Holy Land Publisher: Head of Zeus, 2019 (vert. De Kruisvaarders, De strijd om het Heilige Land, Omniboek, 2020)
  • The Color of Time, (vert. De Tijd in Kleur, Omniboek), i.s.m. Marina Amaral, Londen, Head of Z…Lees verder op Wikipedia