Luisterboek
Nederlands

Achter de spiegel

Cornelia Funke (auteur), Lionel Wigram (auteur), Esther Ottens (vertaler)
+1
Achter de spiegel
×
Achter de spiegel Achter de spiegel
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Om de harde werkelijkheid van thuis te vergeten vlucht Jacob Reckless al jarenlang naar een negentiende-eeuwse spiegelwereld waar reuzen, feeën, draken, heksen en dwergen realiteit zijn. Bij toeval ontdekt zijn jongere broer Will Jacobs geheim en volgt hem naar de andere wereld. Met rampzalige gevolgen: Will wordt getroffen door een vloek en zal langzaam maar onherroepelijk verstenen. Om zijn broe
Titel
Achter de spiegel
Auteur
Cornelia Funke Lionel Wigram
Vertaler
Esther Ottens
Verteller
Jan Meng
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Reckless
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2010
7 cd's
Speelduur
7 uur en 45 min.
ISBN
9789047607823

Andere formaten:

Besprekingen

Luisterboek met een integrale weergave van het gelijknamige boek*, voorgelezen door meesterverteller Jan Meng. Jacob vlucht voor de werkelijkheid in een magische wereld achter een spiegel. Daar ontmoet hij dwergen, feeën, goyls (steenmensen) en mensen, beleeft sprookjes als Doornroosje en verovert attributen als het haar van Raponsje, de gouden bal, tafeltje-dek-je, de knuppel-uit-de-zak. Als zijn broer Will een goyl dreigt te worden, wordt het menens: om de vloek ongedaan te maken, begint een strijd op leven en dood. Met hulp van Wills geliefde, en zijn liefde Vos en een verraderlijke dwerg probeert hij het kwaad te overwinnen, ook in zichzelf. Een klassiek verhaal door de verbeelding van de realiteit in een wereld van fantasie. Prachtige beeldtaal zoals 'Het licht van de lantaarn spoelde als gemorste melk'. De plot vraagt veel van de concentratie van de luisteraar. Maar de spanning helpt erbij. Het einde is vreemd en stelt teleur. De personages zijn levensecht: Jacob wordt volwassen…Lees verder

Over Cornelia Funke

CC BY 3.0 - Foto van/door Cruccone

Cornelia Funke (Dorsten, 10 december 1958) is een Duits kinder- en jeugdboekenschrijfster en illustrator.

Ze studeerde onderwijskunde aan de Universiteit van Hamburg en daarna gaf ze een tijdlang les. Dankzij het diploma dat Funke voor illustreren had, werd ze ook gevraagd om boeken te illustreren. Zo kreeg ze het idee om zelf boeken te schrijven.

Funke kreeg zowel voor De dievenbende van Scipio als voor Hart van Inkt een Zilveren Griffel. Beide boeken werden verfilmd (als The Thief Lord en Inkheart). Web van Inkt en Nacht van Inkt zijn deel twee en drie van de Inkheart-trilogie.

Bibliografie

Onderstaand een lijst van in het Nederlands vertaalde boeken:

  • 1992 - Potilla
  • 1993-2011 - De Wilde Kippen 123
    • 1993 - De Wilde Kippen Club
    • 1995 - De Wilde Kippen Club op Schoolreis
    • 1998 - De Wilde Kippen Club groot Alarm!
    • 2…Lees verder op Wikipedia

Suggesties