TransAtlantic

Colum McCann (auteur)
Historische gebeurtenissen uit 1919, 1845 en 1998 worden verbonden door de (fictieve) levensverhalen van vier generaties van een Iers-Amerikaanse familie.
Titel
TransAtlantic
Auteur
Colum McCann
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Bloomsbury, 2013
298 p.
ISBN
9781408829370 (hardback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

Net als het vorige boek van deze Iers-Amerikaanse auteur, ‘Let the great world spin’*, is ook deze zesde roman deels gebaseerd op historische feiten. In 1919 maken de luchtvaartpioniers Alcock en Brown de eerste trans-Atlantische vlucht, in 1845 bezoekt de Afro-Amerikaan Frederick Douglass Ierland in het kader van zijn campagne voor afschaffing van de slavernij en in 1998 reist de Amerikaanse senator George Mitchell naar Noord-Ierland om leiding te geven aan het vredesproces. De meeslepend beschreven gebeurtenissen, waaronder – naast de reeds genoemde – een aangrijpend verslag van de verschrikkingen van de Amerikaanse Burgeroorlog, worden op een razend knappe manier verbonden door de (fictieve) levensverhalen van vier generaties Iers-Amerikaanse vrouwen: Lily Duggan, haar dochter Emily, haar kleindochter Lottie en haar achterkleindochter Hannah. ‘We seldom know what echo our actions will find, but our stories will most certainly outlast us’, schrijft Emily in een brief die Alcock en B…Lees verder

Over Colum McCann

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Colum McCann (Dublin, 28 februari 1965) is een Iers fictieschrijver. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Het verre licht, Let The Great World Spin (winnaar van de International IMPAC Dublin Literary Award) en Trans-Atlantisch. McCann doceert creatief schijven aan Hunter College, deel van City University of New York.

Bibliografie

  • 2013 - Trans-Atlantisch
  • 2009 - Laat de aarde draaien (ISBN 9789061699170)
  • 2007 - Zoli (ISBN 9789061697978)
  • 2004 - Danser (ISBN 9789076168227)
  • 2004 - Alles in dit land (ISBN 9789076168135)
  • 2004 - Vissen in de nachtzwarte rivier
  • 2003 - Het verre licht (ISBN 9789076168029)
  • 1996 - Zanghonden

Externe link

  • Officiële website
  • Colum McCann. Officiële Faculty Profil. European Graduate School
Lees verder op Wikipedia