Boek
Engels

Thirteen ways of looking

Colum McCann (auteur)

Thirteen ways of looking

Genre:
Bundel met een novelle over de moord op een gepensioneerde rechter in New York en drie korte verhalen over een schrijver met een writer's block, een alleenstaande moeder in Galway wier zoontje verdwijnt en een non die op tv de terrorist herkend die haar jaren eerder heeft verkracht.
Extra onderwerp
verhalen
Titel
Thirteen ways of looking
Auteur
Colum McCann
Taal
Engels
Uitgever
London: Bloomsbury, 2015
242 p.
ISBN
9781408869840 (paperback)

Andere talen:

Besprekingen

Bundel met een novelle (141 blz.) en drie korte verhalen van de meervoudig bekroonde Iers/Amerikaanse auteur (1965) van de romans ‘Let the great world spin’* en ‘TransAtlantic’**. In het titelverhaal staat de gepensioneerde rechter J. Mendelssohn op een winterdag in New York op met de hulp van zijn verzorgster Sally. Hij luncht met zijn onsympathieke zoon Elliot, die halverwege de maaltijd vertrekt. Als de vader even later het restaurant verlaat, wordt hij op straat vermoord. Een aangrijpend verhaal, heen en weer springend in de tijd en met beschrijvende tekst die overgaat in dialoog en monologue intérieur. De titel verwijst o.a. naar de CCTV-opnamen van de aanslag – enkele camera’s zijn dichtgesneeuwd, zodat de ware toedracht amper achterhaald kan worden. De korte verhalen gaan over een schrijver met writer’s block die aan een verhaal werkt over een marinier in Afghanistan, over een alleenstaande moeder in Galway wier geadopteerde zoontje tijdens de kerstdagen spoorloos verdwijnt en …Lees verder

Over Colum McCann

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Colum McCann (Dublin, 28 februari 1965) is een Iers fictieschrijver. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Het verre licht, Let The Great World Spin (winnaar van de International IMPAC Dublin Literary Award) en Trans-Atlantisch. McCann doceert creatief schijven aan Hunter College, deel van City University of New York.

Bibliografie

  • 2013 - Trans-Atlantisch
  • 2009 - Laat de aarde draaien (ISBN 9789061699170)
  • 2007 - Zoli (ISBN 9789061697978)
  • 2004 - Danser (ISBN 9789076168227)
  • 2004 - Alles in dit land (ISBN 9789076168135)
  • 2004 - Vissen in de nachtzwarte rivier
  • 2003 - Het verre licht (ISBN 9789076168029)
  • 1996 - Zanghonden

Externe link

  • Officiële website
  • Colum McCann. Officiële Faculty Profil. European Graduate School
Lees verder op Wikipedia