Let the great world spin

Colum McCann (auteur)

Let the great world spin

In de ochtend van 7 augustus 1974 loopt een koorddanser op honderden meters hoogte tussen de twee torens van het WTC in New York.
Titel
Let the great world spin
Auteur
Colum McCann
Taal
Engels
Editie
1
Uitgever
London: Bloomsbury, 2009
349 p.
ISBN
9781408800492 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

In de ochtend van 7 augustus 1974 loopt een koorddanser op honderden meters hoogte tussen de twee torens van het WTC in New York. Beneden kijken de mensen verbaasd en verward toe. Toch gaat het leven gewoon door. Tegen de achtergrond van de stunt volgen we de levens van een handjevol mensen wier levens als gevolg van een ernstig ongeval later op diezelfde dag met elkaar verknoopt raken. In augustus 1974 zit er van alles in de lucht, er zijn grote sociale veranderingen op til, er zijn al een paar computerwhizzkids, over een paar dagen zal Nixon aftreden, en de oorlog in Vietnam is net afgelopen. In het laatste hoofdstuk, spelend in 2006, blijkt wat er wel niet veranderd is, maar ook wat er hetzelfde gebleven is. Hecht geconstrueerde, prachtig geschreven stadsroman van Iers-Amerikaanse schrijver. Aanbevolen. Paperback; vrij kleine druk.

Over Colum McCann

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Colum McCann (Dublin, 28 februari 1965) is een Iers fictieschrijver. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Het verre licht, Let The Great World Spin (winnaar van de International IMPAC Dublin Literary Award) en Trans-Atlantisch. McCann doceert creatief schijven aan Hunter College, deel van City University of New York.

Bibliografie

  • 2013 - Trans-Atlantisch
  • 2009 - Laat de aarde draaien (ISBN 9789061699170)
  • 2007 - Zoli (ISBN 9789061697978)
  • 2004 - Danser (ISBN 9789076168227)
  • 2004 - Alles in dit land (ISBN 9789076168135)
  • 2004 - Vissen in de nachtzwarte rivier
  • 2003 - Het verre licht (ISBN 9789076168029)
  • 1996 - Zanghonden

Externe link

  • OfficiĆ«le website
  • Colum McCann. OfficiĆ«le Faculty Profil. European Graduate School
Lees verder op Wikipedia