Boek
Nederlands

Brieven aan een jonge schrijver : enkele praktische en filosofische adviezen

Colum McCann (auteur), Frans Van der Wiel (vertaler)

Brieven aan een jonge schrijver : enkele praktische en filosofische adviezen

Citaten, adviezen en aansporingen aan schrijvers van een gelauwerde Amerikaanse auteur.
Extra onderwerp
NRC, boeken, De Morgen, Boeken
Titel
Brieven aan een jonge schrijver : enkele praktische en filosofische adviezen
Auteur
Colum McCann
Vertaler
Frans Van der Wiel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Letters to a young writer
Uitgever
[Amsterdam]: De Harmonie, 2017
160 p. : ill.
ISBN
9789463360302 (hardback)

Besprekingen

De titel is een variatie op 'Brieven aan een jonge dochter' van Rilke en begint dan ook met een bekend citaat van hem. 'Niemand kan u raad geven, niemand'. Dit is geen schrijvershandboek en zo'n boek bestaat ook niet, want het is onmogelijk te ontleden wat precies een geheimzinnig proces als schrijven tot een succes maakt. Toch biedt de auteur beginnende schrijvers hulp in kleine brokjes. Steeds beginnend met een citaat ('Er zijn drie regels voor het schrijven van een roman. Jammer genoeg weet niemand welke het zijn.') over een aspect van tekst, zoals ritme, toewijding, vriendelijkheid, opleiding, redactie en de high van het schrijven. In vijftig van die kleine op de praktijk gestoelde hoofdstukjes krijgt de jonge schrijver moed, hoop en inspiratie om tot het uiterste te gaan en om door te gaan. De auteur is schrijver van zes romans en drie verhalenbundels, het werk is vertaald in veertig talen en bekroond. Hij is daarnaast docent Creative writing in New York. Klein formaat, hardcover…Lees verder

Over Colum McCann

CC BY 2.5 - Foto van/door David Shankbone

Colum McCann (Dublin, 28 februari 1965) is een Iers fictieschrijver. Hij schreef meerdere boeken, waaronder Het verre licht, Let The Great World Spin (winnaar van de International IMPAC Dublin Literary Award) en Trans-Atlantisch. McCann doceert creatief schijven aan Hunter College, deel van City University of New York.

Bibliografie

  • 2013 - Trans-Atlantisch
  • 2009 - Laat de aarde draaien (ISBN 9789061699170)
  • 2007 - Zoli (ISBN 9789061697978)
  • 2004 - Danser (ISBN 9789076168227)
  • 2004 - Alles in dit land (ISBN 9789076168135)
  • 2004 - Vissen in de nachtzwarte rivier
  • 2003 - Het verre licht (ISBN 9789076168029)
  • 1996 - Zanghonden

Externe link

  • Officiële website
  • Colum McCann. Officiële Faculty Profil. European Graduate School
Lees verder op Wikipedia