Dvd
Engels

Mission impossible : dead reckoning. Part one

Christopher McQuarrie (regisseur), Bruce Geller (scenarist), Tom Cruise (acteur)
Lukt het Ethan Hunt om de aarde te redden van een zekere ondergang?
Titel
Mission impossible : dead reckoning. Part one / written and directed by Christopher McQuarrie ; based on the television series created by Bruce Geller
Regisseur
Christopher McQuarrie
Scenarist
Bruce Geller
Acteur
Tom Cruise Simon Pegg Ving Rhames Rebecca Ferguson 1983-
Uniforme titel
Mission impossible : dead reckoning Part one
Taal
Engels
Paralleltitel
Mission: impossible 7 : dead reckoning
Uitgever
Paramount, © 2023
1 dvd-video
Oorspr. opname
2023
Speelduur
157 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8719372017142

Besprekingen

In Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One beginnen Ethan Hunt (Tom Cruise) en zijn IMF-team aan hun gevaarlijkste missie tot nu toe: het opsporen van een angstaanjagend nieuw wapen dat de hele mensheid bedreigt, voordat het in verkeerde handen valt. Er volgt een dodelijke race rond de wereld waarbij controle over de toekomst en het lot van de wereld op het spel staan en Ethan wordt geconfronteerd met duistere krachten uit zijn verleden. In zijn krachtmeting met een mysterieuze en machtige vijand moet Ethan noodgedwongen de gedachte overwegen dat niets belangrijker kan zijn dan zijn missie, zelfs niet het leven van degenen die hem het meest dierbaar zijn.

Over Christopher McQuarrie

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Eva Rinaldi

Christopher McQuarrie (New Jersey, 12 juni 1968) is een Amerikaans filmregisseur en scenarist. Hij is vooral bekend van zijn samenwerkingen met regisseur Bryan Singer en acteur Tom Cruise. In 1996 won hij een Oscar voor het scenario van The Usual Suspects.

Biografie

Christopher McQuarrie groeide op in New Jersey. Tijdens zijn jeugd leerde hij de latere regisseur Bryan Singer kennen, wiens ouders goed bevriend waren met zijn ouders. In 1986 studeerde hij af aan de West Windsor-Plainsboro High School South. Nadien werkte hij als assistent aan de Christ Church Grammar School in het Australische Perth. Na negen maanden werd hij ontslagen en besloot hij gedurende drie maanden door het land te trekken alvorens huiswaarts te keren en aan de slag te gaan bij een detectivekantoor in New Jersey.

Filmcarrière

Toen hij de…Lees verder op Wikipedia