Boek
Nederlands

The philosophy of modern song

Bob Dylan (auteur), Robert Neugarten (auteur)

Bob Dylans The Philosophy of Modern Song verschijnt in november – Nederlandse editie


Voor het eerst sinds Chronicles, Volume 1 (2004) en het winnen van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2016 won komt Bob Dylan met een boek met nieuw materiaal. In The Philosophy of Modern Song geeft Dylan een masterclass over de kunst van songwriting.

In meer dan

Onderwerp
Popmuziek
Titel
The philosophy of modern song
Auteur
Bob Dylan 1941- Robert Neugarten
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The philosophy of modern song
Editie
Nederlandse editie
Uitgever
Amsterdam: Spectrum, 2022
339 pagina's : illustraties
ISBN
9789000384013 (hardback)

Over Bob Dylan

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Xavier Badosa

Bob Dylan, geboren als Robert Allen Zimmerman (Duluth (Minnesota), 24 mei 1941) is een Amerikaans singer-songwriter en kunstenaar. Hij wordt beschouwd als een van de grootste songwriters van de Verenigde Staten in de twintigste eeuw. Op 13 oktober 2016 werd hem de Nobelprijs voor Literatuur toegekend omdat hij "de grootse Amerikaanse liedtraditie met nieuwe dichterlijke expressiemogelijkheden heeft uitgebreid".

Plaatsbepaling

Dylan heeft een omvangrijk oeuvre op zijn naam staan, dat door sommigen op één lijn wordt gesteld met dat van Stephen Foster, Irving Berlin, Woody Guthrie en Hank Williams, die deel uitmaken van het Amerikaanse culturele erfgoed. Vanwege zijn grote betekenis voor de Noord-Amerikaanse muziekcultuur werd hem in 2012 de Presidential Medal of Freedom toegekend door president Barack Obama. Erkenning als dichter volgde in 2016 door de toekenning van de Nobelprijs voor Literatuur. Omdat hij in 2001 een …Lees verder op Wikipedia

Suggesties