Boek
Nederlands

De taal der spreuken

Blake Charlton (auteur), Emmy Van Beest (vertaler)
Een jonge tovenaar is dyslectisch en spelt daardoor toverspreuken verkeerd. Hij probeert uit alle macht dat te overwinnen.
Titel
De taal der spreuken
Auteur
Blake Charlton
Vertaler
Emmy Van Beest
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Spellwright
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2010
384 p. : ill.
ISBN
9789024532476 (hardback)

Besprekingen

Het is niet gemakkelijk om een fantasyroman te schrijven waarin autobiografische elementen geloofwaardig zijn verwerkt. Blake Charlton groeide op met dyslexie, maar wist dit te overwinnen. De hoofdpersoon van deze fantasyroman, Nicodemus Kras, is tovenaarsleerling, maar kan spreuken niet correct spellen. Hij wordt net als andere verkeerdspellers 'kakograaf' genoemd. Maar er blijkt meer achter zijn dyslexie te zitten. Een demon tapt met een diamant zijn vermogen af om juist te spellen in elke tovenaarstaal. Nicodemus ontdekt een complot waarin die demon een hoofdrol speelt en dat hij zelf misschien een belangrijke rol kan spelen in de strijd tussen goed en kwaad die op het punt staat uit te breken. Behalve het onderwerp is nergens te merken dat Charlton dyslexisch was. 'De taal der spreuken' is een prima fantasyroman over een jonge tovenaar die de wereld zal redden, zoals wel vaker in fantasyromans gebeurt. De intrige zit goed in elkaar. Omdat het verhaal zich afspeelt op een school vo…Lees verder

Over Blake Charlton

Blake Charlton (1979) is een Amerikaans schrijver. Hij debuteerde in 2010 met zijn fantasyboek De Taal der Spreuken, dat internationaal veel positief commentaar ontving. Hoewel Charlton te maken heeft met zware dyslexie is hij er toch in geslaagd zijn droom als schrijver te verwezenlijken. Momenteel studeert hij aan de Universiteit van Stanford als medisch student, waar hij ook werkt aan een vervolgdeel.

Naast het schrijven van fantasyboeken is Charlton ook een fervent schrijver van sciencefiction-kortverhalen en academische essays.

Bibliografie

  • 2010 - De Taal der Spreuken
  • 2011 - De Macht der Spreuken
  • 2016 - Spellbreaker (nog niet vertaald)

Externe link

  • Officiële website van Blake Charlton
Lees verder op Wikipedia