Boek
Nederlands

Moordgriet

Benny Baudewyns (auteur)
Een Vlaamse ondernemer, die zijn bedrijf heeft verkocht, wil een vakantiedorp stichten maar krijgt te maken met de Chinese maffiosi.
Titel
Moordgriet
Auteur
Benny Baudewyns
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Uitgeverij Vrijdag, © 2021
302 p.
ISBN
9789464340679 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De Vlaamse ondernemer Parein heeft een deel van zijn in de farmaceutica opgebouwd fortuin met winst verkocht aan een Chinees conglomeraat. Met het vrijgekomen geld wil hij in Durbuy, het kleinste stadje van de Ardennen, het grootste vakantiedorp van de Ardennen neerpoten. De Chinezen willen echter een deel van hun geld terug omdat Parein hen misleidende informatie zou verstrekt hebben. Een voedselvergiftiging in zijn toprestaurant waardoor zowel gasten als werknemers getroffen worden is een eerste stap in hun wraak. Ronny Tervaeren, een van die werknemers, wordt willens nillens betrokken bij de zaak, vooral door de link met zijn Senegalese vriendin. Horré, de rechterhand van Parein, blijkt een undercoveragent te zijn. Het wordt een strijd tussen verschillende partijen die hoofdzakelijk in Senegal afspeelt. Deze thriller van de Vlaamse auteur valt tegen omdat het opvoeren van bekende Vlamingen onder andere namen van weinig inspiratie getuigt. De redelijk van de hak op de tak springend…Lees verder

Over Benny Baudewyns

Benny Baudewyns (Sint-Agatha-Berchem, 12 januari 1958) is een Vlaams auteur. Hij schrijft thrillers, misdaadverhalen en toneelstukken (blijspelen).

Baudewyns groeide op in Dilbeek. Van opleiding is hij regent wetenschappen - economie, maar als leerkracht is hij nooit actief geweest. Baudewyns werkt als zelfstandig begrafenisondernemer (derde generatie). Over zijn beroep schreef hij een non-fictieboek “De een zijn dood ... Het leven van een begrafenisondernemer” (2007).

Baudewyns’ thrillers hebben een internationale setting, spelen zich graag af over meerdere generaties en bij voorkeur deels in de Tweede Wereldoorlog. Het zijn complexe plots met interfererende verhaallijnen waarbij complottheorieën en wraak centraal staan.

Baudewyns’ toneelstukken zijn meestal blijspelen geschreven voor lokale amateurtoneelgezelschappen die hij zelf heeft geregisseerd en/of waarin hij zelf heeft geacteerd.

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia