Boek
Nederlands

Alles wat je liefhebt wordt mooi

Babs Gons (auteur)
+1
Alles wat je liefhebt wordt mooi
×
Alles wat je liefhebt wordt mooi Alles wat je liefhebt wordt mooi

Alles wat je liefhebt wordt mooi

Genre:
Columns waarin de dichter en spoken word-artiest het dagelijks leven bezingt.
Titel
Alles wat je liefhebt wordt mooi
Auteur
Babs Gons
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Atlas Contact, © 2022
153 p.
Aantekening
De columns in deze bundel verschenen in het Parool in de periode 2019-2022
ISBN
9789025470623 (paperback)

Besprekingen

Een verzameling columns over de kleine dingen in het leven die groot blijken te zijn. Babs Gons schrijft over diverse onderwerpen zoals de coronacrisis, over de stad, het (stief)ouderschap, over de schoonheid van het woord ‘veerkracht’, over zomerlichamen (of juist niet), over gastvrijheid, harten die breken en/of helen. Poëtisch geschreven. Geschikt voor een brede tot literaire lezersgroep. De stukken in dit boek verschenen eerder in Het Parool (in de periode 2019-2022). 'Verwondering' verscheen eerder op Nite.nl Babs Gons (1971) is spoken word-artiest, dichter, schrijver en host. Ze staat met haar werk op festivals, in literaire programma's, musea, debatcentra en bibliotheken, draagt voor op radio en televisie en reist met haar werk de wereld af. Ze won en werd genomineerd voor verschillende prijzen. Gons schrijft ook verhalen en artikelen en is columnist voor onder andere Het Parool. Ze is de Vrije Schrijver 2021/22 van de Vrije Universiteit en is lid van de Akademie vanKunsten.

Over Babs Gons

Babs Gons (1971) is een Nederlands schrijver, columnist voor Het Parool, dichter en spoken word performer (voordrachtskunstenaar). Sinds 24 september 2023 is ze Dichter des Vaderlands. Haar dichtbundel Doe het toch maar werd gepubliceerd in april 2021.

Biografie

Gons kwam eind jaren negentig in New York in aanraking met spoken word en is sindsdien in Nederland een prominente performer geworden van deze voordrachtskunst. Vanaf 2001 organiseerde ze in Paradiso tien jaar lang Palabras, een maandelijks podium voor jonge dichters en schrijvers. In 2007 was ze een van de oprichters van Poetry Circle Nowhere, een "landelijk platform voor schrijvende performers en performende schrijvers"; ze was tot 2014 artistiek leider van het platform. Ze staat bekend als "de koningin van spoken word".

In 2018 ontving Gons een Black Achievement Award in de categorie kunst en cultuur. …Lees verder op Wikipedia