Een persfotograaf, die tijdelijk aan huis is gebonden vanwege een gebroken been, bespiedt zijn buren en denkt getuige te zijn van een moord.
Titel
Rear window
Regisseur
Alfred Hitchcock
Naar het werk van
Cornell Woolrich
Componist
Franz Waxman 1906-1967
Acteur
James Stewart 1908-1997 Grace Kelly 1929-1982 Wendell Corey Thelma Ritter Raymond Burr
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, 2013 | Andere uitgaves
1 blu-ray
Oorspr. opname
1954
Speelduur
ca. 110 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Japans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Japans, Chinees, Deens, Fins, Ijslands, Koreaans, Noor, Portugees, Zweeds
EAN
5050582889680

Andere formaten:

Besprekingen

Hitchcockthriller uit 1954 in kleur, met James Stewart en Grace Kelly. Een fotograaf met een gebroken been is tijdelijk aan een rolstoel gekluisterd tijdens een hittegolf in New York. Uit verveling begint hij zijn buren te bespioneren en raakt ervan overtuigd dat zijn overbuurman zijn invalide vrouw heeft vermoord en begraven in het bloembed. De Speelfilmencyclopedie (6e ed. 1995) gaf 4 sterren: 'Een spannende originele thriller van Hitchcock over voyeurisme, die goed is uitgewerkt zonder de sensatie-toer op te gaan.' Cinema.nl geeft alle 5 sterren.

Over Alfred Hitchcock

Sir Alfred Joseph Hitchcock (Leytonstone (Londen), 13 augustus 1899 – Bel-Air (VS), 29 april 1980) was een Brits filmregisseur. Hij wordt gezien als een van de beste filmregisseurs ooit.

Hitchcocks carrière omspande een tijdperk van meer dan 50 jaar. Hij had zowel succes met stomme films als geluidsfilms. Zijn bekendste genre was dat van de thriller. Hij kreeg de bijnaam "Master of Suspense".

Biografie

Vroege jeugd

Zijn jeugd was niet gemakkelijk: toen hij veertien jaar oud was, overleed zijn vader, waarna de jonge Hitchcock werd opgevoed door zijn psychisch labiele moeder, die niet in staat was om haar kind goed op te voeden. Zo schakelde ze eens de politie in om haar zoon mee te nemen naar het politiebureau toen de zaken haar uit de hand liepen. Toen Hitchcock ouder werd, werd hij naar een katholieke jongenskostschool gestuurd. Zowel thuis als op school kreeg hij een strenge opvoe…Lees verder op Wikipedia

Suggesties