De bewoners van Bodega Bay worden op onverklaarbare wijze aangevallen door meeuwen en kraaien.
Titel
The birds
Regisseur
Alfred Hitchcock
Naar het werk van
Daphne Du Maurier
Acteur
Tippi Hedren Rod Taylor Suzanne Pleshette
Taal
Engels
Uitgever
Universal Studios, 2013 | Andere uitgaves
1 blu-ray
Oorspr. opname
1963
Speelduur
ca. 120 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Japans Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Japans, Chinees, Deens, Fins, Ijslands, Koreaans, Noors, Portugees, Zweeds, Engels voor doven en slechthorenden
EAN
5050582889727

Andere formaten:

Besprekingen

Griezelfilm uit 1963 van Alfred Hitchcock, met Rod Taylor en Tippi Hedren (Marnie), losjes gebaseerd op een kort verhaal van Daphne du Maurier. Als de knappe jonge Melanie in een dierenwinkel in San Francisco advocaat Mitch ontmoet, ensceneert zij een ontmoeting. Ze wordt echter aangevallen door een agressieve meeuw. Even later werken meeuwen en kraaien samen om de familie van Mitch aan te vallen. Cinema.nl geeft alle 5 sterren: 'Een jaar na Psycho maakte Hitchcock opnieuw een briljante griezelfilm, met debutante Hedren als stralend middelpunt. Met camera-instellingen en montagetechnieken maakte de meesterfilmer gewone vogels enger dan menig computergegenereerd hedendaags monster.' Jann Ruyters (Trouw 8-3-'11) schrijft: 'Briljant en doodeng, 'The birds', nog meer op oerangsten inspelend dan Psycho'. Met extra's.

Over Alfred Hitchcock

Sir Alfred Joseph Hitchcock (Leytonstone (Londen), 13 augustus 1899 – Bel-Air (VS), 29 april 1980) was een Brits filmregisseur. Hij wordt gezien als een van de beste filmregisseurs ooit.

Hitchcocks carrière omspande een tijdperk van meer dan 50 jaar. Hij had zowel succes met stomme films als geluidsfilms. Zijn bekendste genre was dat van de thriller. Hij kreeg de bijnaam "Master of Suspense".

Biografie

Vroege jeugd

Zijn jeugd was niet gemakkelijk: toen hij veertien jaar oud was, overleed zijn vader, waarna de jonge Hitchcock werd opgevoed door zijn psychisch labiele moeder, die niet in staat was om haar kind goed op te voeden. Zo schakelde ze eens de politie in om haar zoon mee te nemen naar het politiebureau toen de zaken haar uit de hand liepen. Toen Hitchcock ouder werd, werd hij naar een katholieke jongenskostschool gestuurd. Zowel thuis als op school kreeg hij een strenge opvoe…Lees verder op Wikipedia