Boek
Nederlands

Een kroon voor koud zilver

Alex Marshall (auteur), Gerda Wolfswinkel (vertaler)
Nadat een verlaten dorpje wordt uitgemoord door de Vijftiende Cavalerie blijkt de burgermeestervrouw de enige overlevende te zijn; zij zweert zich te zullen wreken.
Titel
Een kroon voor koud zilver
Auteur
Alex Marshall 1982-
Vertaler
Gerda Wolfswinkel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A crown for cold silver
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2016
685 p. : kaart
Aantekening
Alex Marshall is een pseudoniem van Jesse Bullington
ISBN
9789024569687 (hardback)

Andere formaten:

Besprekingen

Eerste deel van een bijzondere fantasy-trilogie. Twintig jaar geleden trok de legendarische generaal Kobalt Zosia met haar vijf trawanten en een huurlingenleger ten strijde en bracht ze het grootste koninkrijk ter wereld ten val. Toen liet ze zich dood verklaren en trok ze zich terug. Maar nu wordt haar vreedzame bestaan ruw verstoord door de afslachting van haar man en haar complete dorp. Uit op wraak trekt Zosia, inmiddels van middelbare leeftijd, weer ten strijde. Prachtige verhaallijnen met ijzersterke heldinnen, vechtende nonnen, huurlingen die zich laten steken door insecten om high te worden, vrouwen met snorren, homoseksuele koningskoppels en demonische huisdieren. Een prachtige mix van avontuur, grimmige humor en bijzondere geloofwaardige personages. Alex Marshall is een pseudoniem. De meningen zijn binnen de fantasy wereld nog verdeeld over de echte identiteit van de schrijver. Vrij kleine druk.

Over Alex Marshall

Alex Marshall is een personage uit de soapserie Days of our Lives. De rol werd van 1979 tot 1987 gespeeld door Quinn Redeker.

Personagebeschrijving

Alex Marshall kwam in 1979 naar Salem en ging werken voor Anderson Manufacturing. Hij herkende Stephanie Woodruff meteen als een vrouw die plastische chirurgie had ondergaan in New York. Hij zag Stephanie als de sleutel naar macht en chanteerde haar. Later dat jaar zette hij zijn zinnen op Mary Anderson, de dochter van Bob Anderson. In maart 1980 trouwde hij met haar, kort daarna stierf Mary's vader Bob. Alex werd gechanteerd door Jarvis Maxwell, die Anderson Manufacturing wilde overnemen.

Na de dood van Bob kwam het bedrijf in handen van Chris Kositchek en Alex overtuigde Chris om zijn partner te worden. Hij ontdekte dat Kellam Chandler het bedrijf probeerde over te nemen. Alex gaf David Banning werk om bij Kellam te spioneren voor hem. Intussen werkte Alex o…Lees verder op Wikipedia