Moord in het studentenhuis

Agatha Christie (auteur), Myra Vreeland (vertaler)
In een studentehuis gebeuren allerlei vreemde dingen.
Titel
Moord in het studentenhuis
Auteur
Agatha Christie
Vertaler
Myra Vreeland
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hickory, dickory, dock
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: The House of Books, 2015
181 p.
ISBN
9789048824793 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Besprekingen

In een studentenhuis gebeuren allerlei vreemde dingen die Poirot achterdochtig maken. Na een drietal moorden weet hij de ware schuldige te ontmaskeren. Een nog goed leesbare detective, die echter ontsierd wordt door de denigrerende wijze waarop de gekleurde bewoners van het tehuis worden afgeschilderd. Deel uit een serie opnieuw uitgebrachte Christie-verhalen: nieuw zetwerk, nieuwe spelling, herziene vertaling. Foto-omslag, serierug, pocketeditie.

Over Agatha Christie

Dame Agatha Mary Clarissa Miller (Torquay, 15 september 1890 – Wallingford, 12 januari 1976) was een Britse schrijfster, die uitgroeide tot een van de meest succesvolle auteurs aller tijden. Haar werken zijn in ten minste 108 talen vertaald, en er zijn er wereldwijd ruim 3 miljard van verkocht.

Agatha Christies oeuvre omvat 66 detectiveromans, 20 toneelstukken, 4 non-fictiewerken, 6 romans onder het pseudoniem Mary Westmacott en ongeveer 150 korte verhalen. Er zijn bijna 200 verfilmingen van en over Christies werk en over het leven van de auteur op het witte doek en de beeldbuis verschenen.

Ze is geestelijk moeder van onder meer Hercule Poirot, Miss Marple, Tommy en Tuppence en Mr. Harley Quin.

Levensloop

Jeugd

Agatha Mary Clarissa Miller wordt op 15 september 1890 geboren in Torquay, een statige kustplaats in Devon (Zuidwest-Engeland). Ze is de tweede dochter en het derde kind van…Lees verder op Wikipedia