Lees Meer!

Boekenprogramma met Stefan Hertmans en Anneleen Van Offel.
Gratis via livestream!

Op zondag 7 februari interviewt Vrt-journaliste Ann De Bie met Stefan Hertmans en Anneleen Van Offel opnieuw twee auteurs over hun meest recente boek. In het geval van Stefan Hertmans gaat het om De opgang. Anneleen Van Offel stelt op haar beurt Hier is alles veilig voor. Het interview vindt plaats in het Brugse Concertgebouw en start om 11.00 uur. Wegens corona zal dat zonder publiek gebeuren, maar het interview wordt wel live gestreamd op de facebookpagina de Openbare Bibliotheek Brugge. Stem af op het kanaal van de bib en volg de interviews vanuit jouw luie zetel!

Stefan Hertmans

In De opgang brengt Hertmans het verhaal van het huis in het Gentse Patershol waar hij zelf twintig jaar woonde. Hij vertelt niet enkel over het huis, maar vooral over de vroegere bewoner ervan: een SS’er die getrouwd was met een pacifistische Nederlandse. Door gesprekken met nabestaanden en intieme documenten die hij in archieven vond, reconstrueert hij een verhaal dat gebaseerd is op historische gebeurtenissen. In zijn kaskraker Oorlog en terpentijn ging Hertmans al gelijkaardig te werk.

Terwijl Hertmans een éminence grise is in de literaire wereld, steekt Anneleen Van Offel met Hier is alles veilig haar neus aan het venster. Ze publiceerde eerder wel al verhalen en poëzie in verschillende literaire tijdschriften, maar Hier is alles veilig verscheen in februari 2020 en is haar romandebuut. Het verhaal speelt zich af in Israël, waar hoofdpersonage Lydia naartoe trekt na een noodkreet van haar stiefzoon Immanuel. Ze komt te laat, maar probeert het leven van Immanuel te reconstrueren aan de hand van getuigenissen.