De Avonden: De Gevangenis

schrijfatelier

Stadsscchrijvers Lara Taveirne en Marieke De Maré

Lara Taveirne en Marieke De Maré, de eerste stadsschrijvers van Brugge, sprokkelen twee jaar lang verhalen in Brugge. Verhalen van vroeger en nu. Grote en kleine verhalen. Ze willen een kijkje nemen achter de gevels die zwijgen, achter de gezichten die ze kruisen op de fiets. Die verhalen willen ze op papier krijgen. 

Daarvoor organiseren ze De Avonden. Ze gaan naar bijzondere, inspirerende locaties en geven er schrijfateliers.
Tweede locatie in de reeks is de gevangenis, de afdeling WOUW (waardig ouder worden – afdeling voor oudere, langdurig gestraften) van het penitentiair complex van Brugge. Ze verzamelen er de verhalen van 7 gedetineerden.

 

Lara Taveirne (°1983, Brugge) was jarenlang werkzaam als theaterregisseur. In 2014 koos ze resoluut voor haar grote liefde: literatuur. Haar debuutroman ‘De kinderen van Calais’ leverde haar de debuutprijs op. Later verschenen nog ‘Hotel zonder Sterren’, ‘Kerkhofblommenstraat’ en ‘Pluto’ (longlist BOON). Ze is leerkracht theater aan het conservatorium van Brugge, docent schrijven aan het Koninklijk conservatorium Antwerpen (woordkunst) en vaste docent bij het Slow Writing Lab in Amsterdam.
Een gelijkaardig parcours zien we bij Marieke De Maré (°1985, Tielt). Ze behaalde een masterdiploma Woordkunst aan het Conservatorium van Antwerpen en sindsdien schrijft, vertelt, maakt en geeft ze. Ze zoekt naar woorden met grote en kleine mensen, begeleidt korte of lange theatertrajecten, maakt audioverhalen en coacht verhalenvertellers en schrijvers aan de Kunstacademie van Torhout. In 2020 verscheen haar debuutroman ‘BULT’. Haar tweede roman verschijnt voorjaar 2024.