Dag van de Mantelzorg

gedichtenwandeling en themaweken
Bezorg ons jouw tekstje!

Ben jij een mantelzorger? Ken je een mantelzorger of wordt er voor jou gezorgd door een mantelzorger? Hoe beleef jij die zorg?  Wat betekent mantelzorg voor jou?

Zeg het in een gedicht of creatief tekstje en deel het met ons. Wij willen Brugge vullen met mooie woorden over mantelzorg. Dat mag in algemeen Nederlands, maar evenzeer in sappig dialect (je meugt da dus int Bruhs doehn, mòh oandere dialecten meugn ook wè!). Laat dus je creatieve sappen stromen, de enige voorwaarde is dat het gedicht of de tekst maximaal 10 regels lang mag zijn.

Bezorg ons je tekst, vanaf 3 mei, via mail gedichtenwandeling.brugge@gmail.com of drop die in de gedichtenbox in de Biekorfbibliotheek of via één van de personeelsbalies in hoofdbibliotheek of bibliotheekfiliaal vóór 21 mei.
Meer info inzake locaties en openingsuren vind je terug op https://brugge.bibliotheek.be/adres-en-openingsuren

Wat gebeurt ermee nadien?

 Een selectie van gedichten zullen uithangen in de Brugse binnenstad. Via een parcours kan je ze allemaal bewonderen en maak je een heuse mantelzorggedichtenwandeling.

Alle gedichten krijgen een plekje op de website van stad Brugge.

Op de dag van de Mantelzorg, 23 juni 2021 gebeurt de kick-off en zijn de gedichten 2 weken te bewonderen in de Stad, in de bibliotheek en digitaal. Daarnaast wordt in de Biekorfbibliotheek per afdeling ook een themastand voorzien met interessante literatuur en brochures.